Surinaamse roti

Roti is een hindoestaans gerecht dat ook bij nederlanders bekent is. Als een dunne pannenkoek met een vulling van aardappelen of gele spliterwten. Zelf maak ik roti`s met aardappel vulling.

roti

Ingredienten:
500 gr zelfrijzend bakmeel
2½ dl warmwater of lauwe melk
1 el olie of stukje boter
zout en 1 thee bakpoeder
1 eetl. comijn
gesmolten olie en boter om te smeren op de roti
Vulling

Bereiding:
Kook 200 gr. gele erwten met een beetjes zout en weinig water. Als de erwten gaar zijn afgieten en de erwten malen en op bakken met een eetl comijn. En daar mee de deeg bollen vullen. En voor de aardappelen geld het. Kook de aardappelen en schil ze warm en prak ze met een vork als het nog warm is. Doe een eetl komijn erdoor en laat het koud worden. Maak een deeg . Doe het meel en bakpoeder in een bak en doe steeds beetje bij beetje water erbij tot het een bal is en zet deze 30 min weg om te rijzend. Op een warme plek. Na 30 in deeg goed door kneden en daar bolletjes van maken en 5 min laten rusten. Vul de deeg bollen en rol ze uit tot een middel grote pannenkoek. En bak ze daarna in de koekenpan. Leg een roti in de pan wacht een paar minuten en keer het om dan smeren met de olie en boter. En ook en andere kant als met om hoog kom dan is de roti klaar.

 

Recept van de week:

Surinaamse Roti

Lorem ipsum dolor sit amet

Lees verder

Meer gerechten